Final application date

17 February, 2021

Company

SICK

Contact

David Bäck, tf chef för OEM business team och Application Development

013-362118

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 10 000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 75 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.

 

  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Är du en glad, social och teknikintresserad person som drivs av problemlösning och vill jobba i en internationell miljö?
  • Vill du vara del av den nya industriella revolutionen där smarta kameror styr robotar och annan automation

 

Vi letar nu förstärkning till vårt applikationsteam. Du erbjuds omväxlande arbetsuppgifter där fokus är att utveckla nya tillämpningar för våra kameror. SICK utvecklar avancerade 2D och 3D-kameror för industriautomation. Kamerorna är generella och kan programmeras att lösa olika uppgifter inom en stor mängd olika områden, exempelvis batteri-, bil-, konsumentelektronik-, livsmedels- och träindustrin med mera, antingen med klassisk bildbehandling eller inom AI/deep learning. Läs mer om våra kameror och hur de kan användas här.

Din roll innebär bland annat att:

  • Utveckla nya tillämpningar för våra kameror.
  • Som teknisk expert, supporta våra säljbolag och kunder runt om i världen.
  • Ta fram och hålla utbildningar för våra kunder.

Vi jobbar i team där vi lägger stor vikt på samarbete för att nå våra gemensamma mål.  Vår fria och kreativa miljö ger stort utrymme för egna initiativ och personlig utveckling.

Vi söker dig som:

  • Har ett sinne för problemlösning och vågar tänka utanför boxen.
  • Motiveras av att se när saker funkar och att lösa problem.
  • Är en god lagspelare som gillar att arbeta i ett mindre team i ett stort globalt nätverk.
  • Har en teknisk högskoleutbildning, gärna civilingenjör eller motsvarande kompetensnivå.

Programmeringserfarenhet och goda språkkunskaper i engelska krävs, liksom viljan och intresset av att få resa i jobbet. Erfarenhet av bildbehandling är meriterande.  Det finns även stora möjligheter att jobba en längre tid utomlands hos ett lokalt säljbolag, i exempelvis Europa, USA eller Asien.

På SICK Linköping är vi mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Senast 2019 blev vi utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats. Vi arbetar vi agilt i självstyrande team och lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och ta tillvara möjligheterna som finns att lära oss nya saker.