Final application date

17 June, 2021

Company

SICK

Contact

Charlotte Axelsson, HR Manager

0739-20 99 50

 På SICK Linköping är vi mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Senast 2021 blev vi utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och att ständigt lära oss nya saker. 

  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser? 
  • Är du en social och teknikintresserad person som drivs av problemlösning och vill jobba i en internationell miljö? 
  • Vill du vara del av den nya industriella revolutionen där smarta kameror styr robotar och annan automation? 

Vi letar nu förstärkning till vårt applikationsteam! 

Arbetsuppgifter 

På SICK i Linköping utvecklar vi avancerade 2D och 3D-kameror för industriautomation. Kamerorna är generella och kan programmeras att lösa olika uppgifter inom en stor mängd olika områden, exempelvis batteri-, bil-, konsumentelektronik-, livsmedels- och träindustrin med mera, antingen med klassisk bildbehandling eller med AI/deep learning. Du erbjuds omväxlande arbetsuppgifter där fokus är att utveckla nya tillämpningar för våra kameror. Mer specifikt innebär uppgifterna att: 

  • Utveckla nya tillämpningar för våra kameror. 
  • Som teknisk expert, supporta våra säljbolag och kunder runt om i världen. 
  • Ta fram och hålla utbildningar för våra kunder. 

Du behöver 

För att lyckas i rollen behöver du programmeringserfarenhet, goda språkkunskaper i engelska liksom viljan och intresset av att få resa i jobbet. Du har stor nytta av en teknisk högskoleutbildning, gärna civilingenjör inom lämpligt område. Har du dessutom erfarenhet och/eller intresse av bildbehandling är det meriterande. 

Vi söker dig som 

Du har ett sinne för problemlösning och vågar tänka utanför boxen. Du motiveras av att få saker att fungera och är en god lagspelare. Du uppskattar vidare att arbeta i ett mindre team som en del av ett stort globalt nätverk. 

Övrigt 

Vi jobbar i team där vi lägger stor vikt på samarbete för att nå våra gemensamma mål. Vår fria och kreativa miljö ger stort utrymme för eget initiativ och personlig utveckling. Det finns 

även stora möjligheter att jobba en längre tid utomlands hos ett lokalt säljbolag, i exempelvis Europa, USA eller Asien. 

Läs mer om våra kameror och hur de kan användas här.