Final application date

1 November, 2020

Company

SICK

Contact

Charlotte Axelsson, HR Manager

charlotte.axelsson@sick.se

0739-209950

Är du en utåtriktad person som motiveras av tekniska utmaningar och trivs i en internationell arbetsmiljö? Drivs du av upptäckar- och innovationslust och har en ”vi fixar det” attityd?

Då kan du vara personen vi letar efter!

I takt med den ökande automatiseringsgraden inom industrin ökar också förfrågan på smarta och intuitiva vision system för robotstyrningsapplikationer som är tillförlitliga, noggranna och lätta att integrera. Genom att kombinera vår teknik för smarta kameror och sensorer kan vi “sätta ögon på robotar“ och göra dem smarta. Detta är ett område där vi vill fortsätta att växa. Till applikationsteamet inom Robot Guidance söker vi därför en applikationsingenjör.

Vi har ett tydligt mål i applikationsteamet och det är kundnytta. Vi drivs av att få saker att fungera och hitta lösningar på våra kunders utmaningar. Vårt team är huvudansvariga för SICK koncernens globala Robot Guidance Systems portfölj, ett ansvar som vi framgångsrikt axlar med hjälp av vår samlade kompetens, entreprenörsanda och goda stämning.

Vi kan erbjuda dig ett roligt och varierat arbete där din problemlösningsförmåga blir ständigt utmanad. Vårt team jobbar genom hela kedjan från förstudie, kundanpassad lösning, demonstration, driftsättning, utbildning och support. Vi fungerar som tekniska experter på våra system och stöttar såväl vår globala försäljningsorganisation som våra kunder. En annan viktig del i arbetet är samarbetet och den nära dialogen med vår R&D avdelning, vilket är avgörande för att ständigt kunna förbättra vårt kunderbjudande.

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i engelska samt kunna programmera. Du behöver även ha ett intresse för mekanik och trivas med skiftnyckeln samt skruvdragaren i handen. Ditt arbete sker i huvudsak från vårt kontor i Linköping men då våra kunder och kollegor inom försäljningsorganisationen finns över hela världen behöver du också ha möjlighet till samt trivas med resor i tjänsten. Vi ser helst att du har en högskole- eller universitetsutbildning med passande teknisk inriktning. Har du dessutom några års erfarenhet av bildbehandling och/eller robotprogrammering ser vi det som ett plus.

Vi förväntar oss inte att du ska vara expert från dag ett. Ditt intresse för Machine Vision och robotstyrning, din vilja och förmåga att lära dig nya saker kombinerat med lösningsfokus, social öppenhet, förmåga att se möjligheter samt initiativkraft kommer att räcka långt. Till din hjälp har du dina kunniga kollegor i teamet som sätter stort värde vid att hjälpas åt så att vi tillsammans kan uppnå våra gemensamma mål.

På SICK IVP är vi ca 75 anställda och blev senast 2019 utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar agilt i självstyrande team och lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och ta tillvara på möjligheterna som finns att lära oss nya saker. Vi är mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-01! Vi gör löpande urval och tillsätter tjänsten så snart vi har hittat rätt person.

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 10 000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 75 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.

SICK i Linköping är en dynamisk arbetsplats med mycket motiverade medarbetare som driver forskning, utveckling och marknadsföring inom Machine Vision. Utmärkande för företaget är en hög kompetensnivå kombinerat med en kultur av samarbete i en internationell miljö. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos SICK i Linköping.