Final application date

8 August, 2021

Company

SICK IVP

Contact

Charlotte Axelsson

charlotte.axelsson@sick.se

0739-209950

På SICK Linköping är vi mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Senast 2021 blev vi utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och att ständigt lära oss nya saker.

  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Är du en social och teknikintresserad person som drivs av problemlösning och vill jobba i en internationell miljö?
  • Vill du vara en del av den nya industriella revolutionen där smarta kameror styr robotar och annan automation?

Vi söker en applikations- och algoritmutvecklare till vårt team för industriella 2D- och 3D-kameror med inbyggd bildanalys.

På SICK i LInköping utvecklar vi avancerade 2D och 3D-kameror för industriautomation. Kamerorna är inbyggda system som kan programmeras att lösa olika uppgifter inom en stor mängd olika områden, exempelvis logistik, robotik, självkörande fordon och kvalitetsinspektion av batteri-, bil-, konsumentelektronik-, livsmedels- och träindustrin med mera. Bilderna genereras och analyseras direkt på kameran med bildanalys, modellering och AI/Deep Learning.

Den utlysta rollen är en del i teamet som utvecklar vårt applikationsramverk Nova. Specifikt behöver vi förstärkning på algoritm- och bildanalys-sidan för att utveckla nya funktioner och tillämpningar. Du erbjuds omväxlande arbetsuppgifter i ett internationellt sammanhang i nära samarbete med kollegor med expertområden inom embedded, data-visualisering och design & UI.

Vi arbetar agilt i självstyrande, korsfunktionella team och tillämpar ett continuous integration-arbetssätt. Vi söker dig som är en skicklig programmerare och som har erfarenhet inom bildanalys, Machine Vision,  Computer Vision eller angränsande områden. Deep Learning används aktivt i våra produkter. SICK är ett internationellt företag och att vara god lagspelare och att ha goda språkkunskaper i engelska är därför ett måste.

För mer information om tjänsten, kontakta:

Johan Häggström, Manager R&D, SW Vision Sensors, johan.haggstrom@sick.se, 013-362162

eller

Charlotte Axelsson, HR Manager, 0739-20 99 50.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08. Vi läser inkommande ansökningar löpande men planerar för intervjuer först i augusti.

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. Vi är ca 10 000 anställda i 50 länder och vårt huvudkontor ligger i Freiburg, Tyskland. SICK i Linköping är ett innovationscenter för Machine Vision och vi är 75 engagerade medarbetare med stort intresse för bildanalys och visualisering. I mer än 35 år har vi på SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat mjukvara för teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t.ex. robotstyrning och kvalitetskontroll.

Vill du veta mer om oss och våra produkter ? Kolla in nedan videor!