Ulf Stern, Agricam

Agtech-bolaget Agricam grundades 2010 i Linköping av Ellinor Eineren. Sedan dess har företaget slagit igenom med sin teknik för förebyggande djurhälsovård. Nu är det dags för ännu en lansering: ett digitalt planeringsverktyg som ska underlätta för lantbruken. Verktyget är en app som Agricam döpt till Gårdssystemet.

– Med den här lösningen skapar vi förutsättningar på gårdsnivå för en mer planerad vardag där det är enkelt att göra rätt prioriteringar. Du får en total överblick över verksamheten – oavsett om du är på plats eller inte. Det sparar både tid och pengar, säger Ulf Stern, produktstrateg på Agricam.

Ulf Stern, Agricam

Ulf Stern, Agricam

Det handlar i grund och botten, enligt honom, om att ersätta den ofta förekommande whiteboarden ute på mjölkgårdarna med ett modernt planeringsverktyg. Gårdssystemet är en app för planering av alla verksamhet på företaget. Scheman läggs in, precis som alla uppgifter som ska utföras, dag för dag.

– Var och en har sin egen att göra-lista, berättade Stern.

Den stora fördelen är att arbetsledaren kan se när uppgifterna är slutförda, eftersom varje anställd efter hand bockar av i sin mobiltelefon.

Läs mer om Gårdssystemet hos Agricam.