Lunch menu

Monday, 28 April

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Skomakarlåda

    fläskfilé med bacon, rödvinssås, purjolök, potatismos & inlagd gurka

  • Kycklinggryta

    med champinjoner, paprika, grädde, soja, örter & vitlök, serveras
med ris eller kokt potatis

  • Egenpanerad flundra

    med
 västkustsås, serveras med
 kokt potatis & citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Fish and chips

    med stekt panerad spätta remouladsås, pommes eller kokt potatis

  • Kycklingspett

    med chilibearnaise, BBQ-sås & vitlöksfräst kulpotatis

  • Veg: Falafel

    med remouladsås och pommes

  • Pasta med strimlad biff & paprika i krämig ostsås
  • Wok på fläskfilé

    med grön curry & cocosmjölk

  • Räksallad

    med matvete, ägghalva, citron & Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Orientalisk ärtgryta

    med ris

  • Kyckling schnitzel

    med stekt potatis och champinjonsås/ vitlökssås

  • Ugnsbakad lax

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami & ruccola.

Pinoccio

  • Lövstek

    serveras med grönsaker, pommes och bearnaise

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Panerad fisk

    serveras med kokt potatis, gröna ärtor, citron samt skagenröra

  • Linsgryta med tofu

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • DAGENS RÄTT: Ramslökskorv från skänninge

    potatispuré, sidfläsk, picklad lök, äppelcidervinägersky

  • DAGENS GRÖNT: Gnocchi

    bakad portabello från Östgöta svamp, picklad tomat, ruccola, pestokräm

  • Stångs Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • VECKANS SALLAD: Räksallad

    romansallad, tomater, picklad lök, prästost, piccolinogurka, ärtskott, krutonger, vitlökskräm

  • VECKANS DESSERT: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Helstekt benfri kotlett från Dalsjöfors

    Serveras med svampsås samt rostad potatis

  • Isterband

    Serveras med örtstuvad potatis samt grovkornig senapscremé

  • Veckans green: Pinsa

    med chevré & oliver

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Monday, April 28