Lunch menu

Friday, 11 April

Brödernas kök

  • Poké Bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Mixed grill (fläsknoisette, chorizo, kycklingfilé)

    med chili-bearnaisesås, serveras med potatisgratäng

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med dill- och romsås, serveras med fänkålsallad och kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Tacopaj

    med chilicreme

  • Veg: Grönsaks- och fetapaj

    med chilicreme

  • Pasta

    med räkor i saffran och vitlök

  • Kycklingwok

    med mango, färsk ingefära och chili

  • Sallad

    Räkor och kräftstjärtar med ägghalva och lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffébuffé

    Lammspett, kycklinglårfilé och fläskfilé med pommes & klyftpotatis

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola Pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färska paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Fläskfilé Oscar

    med sparris, stekt potatis serveras med bearnaise och rödvinssås

  • Penne dipollo pasta

    med kyckling, svamp och krämig grädde

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Ingefärskryddade morotsbiffar

    serveras med wasabikräm

  • Nattbakad fläskkarré

    serveras med rostade potatis samt äppelsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiff på kött från Östergötland

    skocka- och potatispuré, silverlöksallad , karljohansvampssås

  • Dagens grönt: Morotsbiff

    friterad potatis, getaostfrån löt, örtsallad, vitlökskräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    havreris, ramslöksvinägrette, bakad gul morot, tomat, picklad lök, färskostkräm

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Fläskfilé medaljonger

    Serveras med rödvinssky och bearnaisesås

  • Östgötskt kalops på hjorthögrev

    Serveras med rödbetor och kokt potatis

  • Stekt strömming

    Serveras med vispat smör smaksatt med ansjovis, citron och dill

  • Krämig risotto

    Kantarell, ramslök och parmesan

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Friday, April 11