Lunch menu

Wednesday, 25 May

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl – Ris, Stekt karré, kålsallad

    sesamfrön, salladslök &, sojasås koriander.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado, paprika

    sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. svensk nötfärsbiff med svampsås

    (kantareller & champinjoner) & lingon, serveras med pressgurka & potatismos eller kokt potatis

  • 2. A. hemlagad pytt i panna, serveras med stekt ägg

    & inlagda rödbetor

  • 2. B. stekt panerad kapkummelfilé med dill-majonnäs

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken curry

    VEGAN: mixed veg masala

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda med fläsknoisette, potatismos

    bacon-& rödvinssås, inlagd gurka & kryddsmör

  • Fiskgratäng med räkor, västerbottenost, vitt vin

    & dill samt kokt potatis

  • Veg: Ostpanerad quornschnitzel med potatismos

    & grilltomat

  • Pasta: "Delicata" med bacon, strimlad salami

    lök & paprika

  • Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & chili
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Thai fläsk med röd curry, chili paprika

    & kokosmjölk och ris.

  • Huset Lasagne med coleslaw.
  • Panerad rödspätta med klyftpotatis

    och remouladsås.

Viktors bakficka

  • Stekt kalvschnitzel med grillad citron, ärtor

    och stekt potatis samt vinaigrette på kapris, lök och brynt smör

  • Vegetariskt lagas baserat på dagens ingredienser

Universitetsklubben

  • Soltorkadtomat paj med örtsallad
  • Färsbiffar med rödvinssås samt stekt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge, ljummen potatissallad

    picklad lök, babyspenat, ramslökskräm

  • Rotseller- och bönchili, havreris

    picklade gröna tomater, gräddfil

  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Torsk, potatis, räkor, dill, pepparrot, brynt smör
  • Kyckling, krutonger, prästost, bacon, vitlöksdressing
  • Dessert – kökets val

More lunches available at

Wednesday, May 25