Lunch menu

Monday, 23 May

Brödernas kök

  • Shawarma Bowl – Ris, grillad kyckling

    tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado, paprika

    sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. dijongryta (högrev med kantareller, dijonsenap

    grädde, dragon & soja), serveras med ris eller kokt potatis

  • 2. A. ugnsgrillad svensk fläskkarré med gräddskysås

    & äppelmos, serveras
med ugnsrostad potatis

  • 2. B. stekt panerad stillahavsflundra med dill-majonnäs

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken kurma

    VEGAN: smörbönor thoran

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt pankopanerad kummelfilé med skagensås

    & kokt potatis

  • Nattbakad karré med chilibearnaise, rödvinssky

    & stekt kulpotatis

  • Veg: Pastagratäng med gorgonzola, valnötter

    spenat & färska champinjoner

  • Pasta: med strimlad kyckling, sambal oelek

    grädde & spenat

  • Wok: Kyckling med färsk röd chili & ingefära
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Kycklingfilé med rotfruktsgratäng och champinjonsås.
  • Köttfärslimpa med stekt potatis, gräddsås

    och lingonsylt

  • Fish and Chips med vitlökssås.

Viktors bakficka

  • Sesamstekt kyckling med råstekt broccoli, vårlök

    och ris samt soja- och ingefärssky

  • Vegetariskt lagas baserat på dagens ingredienser

Universitetsklubben

  • Rödbetsbiff med kålsallad samt couscous
  • Tomatbrässerad kycklinglårfilé med hårdost

    och knaperstekt bacon

Stångs Mjärdevi

  • Ramslökskor från Skänninge, potatispuré

    lökvariation, ört- och gurkmajonnäs

  • Gnocchi, svamp, kål, ramslök, citron, hasselnötter
  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Torsk, potatis, räkor, dill, pepparrot, brynt smör
  • Kyckling, krutonger, prästost, bacon, vitlöksdressing
  • Dessert – kökets val

More lunches available at

Monday, May 23