Lunch menu

Monday, 9 May

Brödernas kök

  • Shawarma Bowl – Ris, grillad kyckling

    tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado

    paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. boeuf bourguignon – fransk högrevsgryta

    med
 rött vin, bacon, champinjoner & syltlök serveras med ris eller kokt potatis

  • 2. A. helstekt fläskfilé

    med portvinstuvade champinjoner serveras med örtstekt färskpotatis

  • 2. B. stekt panerad kapkummelfilé med västkustsås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken kasuri malai (L, cashew-nötter)

    VEGAN: chenna masala

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt pankopanerad kummelfilé med västkuströra

    & kokt potatis

  • Grillad kycklingfilé gratinerad med ost

    samal oelek & örter samt stekt kulpotatis

  • Veg: Tortellinigratäng med spenat

    kvibilleädel och mandel

  • Pasta: Tortellinigratäng med kvibille ädel

    & strimlad rökt skinka

  • Wok: Fläskfilé med thai basilika, ingefära & chili
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Kycklingfilé med stekt potatis och champinjonsås.
  • Panerad rödspätta med klyftpotatis och remouladsås.
  • Flank Steak med klyftpotatis och bearnaisesås.

Viktors bakficka

  • Bakfickans lasagne med ramslökscréme

    tomatvinägrett och parmesan

Pinoccio

  • 1-haluomi burgare med pommes samt bearnaisesås
  • 2-Panerad spätta med kokt potatis samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Bön Enchiladas med rostade majskolvar, lime

    samt en salsadressing

  • Fransk Kyckling med champinjoner vittvin, timjan

    vitlök serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Kotlettrad, potatis, merguezkorv, tomat- och lökragu
  • Pasta pesto, svamp, rotselleri, parmesan, mandel

    ramslökspesto

  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Färserad flundra, potatispuré, citronpicklad gurka

    skaldjurssås

  • Varmrökt lax, quinoa, picklad gurka, böngroddar

    ärtskott ramslöksmajonnäs

  • Dessert – kökets val
Monday, May 9