Code Summer Camp

Code Summer Camp goes Digital

Med anledning av de förnyade direktiven av Folkhälsomyndigheten  vill vi härmed förtydliga att Code Summer Camp 2020 genomförs digitalt även om rekommendationerna tillåter fysiska läger.

I fem år har Linköping Science Park anordnat Code Summer Camp, årets stora händelse för programmeringsintresserade barn. För att kunna genomföra lägret även i år har vi valt att skapa ett digitalt läger. Code Summer Camp väcker intresset för teknik, problemlösning och kodning hos killar och tjejer oavsett förkunskaper.

”Ni har skapat en ny värld för mig. En programmeringsvärld med många fler lösningar en vad jag visste fanns. Lösningar med en dator”
Ur deltagarutvärdering från 2019

Code Summer Camp välkomnar både nybörjare och de som redan har kunskaper inom programmering. Deltagarna får möjlighet att lära sig mer om programmering, spelutveckling, webb och problemlösning. Deltagarna på lägret stöds av våra coacher som brinner för programmering och finns där för att stötta och hjälpa när det behövs.

Upplägg:
Vi kommer använda oss av Zoom för att kunna visa workshops, studiebesök, föreläsningar mm. Här kommer deltagarna och coacherna även kunna arbeta i mindre grupper. Deltagarna kommer även att arbeta med uppgifter enskild, då finns coacher och kompisar tillgängliga via Discord för frågor.

Lägret kommer pågå måndag till fredag mellan 9 – 15 med lunchpaus mellan 11.30-12.30.

Utrustning:
Till Code Summer Camp behöver deltagarna en dator som det går att ladda ner olika program på. Vi kommer kommunicera över Zoom så det programmet måste kunna installeras. Även program för de olika programmeringsuppgifter kommer behöva installeras. Deltagarna kommer få instruktioner om detta när det närmar sig. Det kommer inte att fungera med endast en surfplatta.

Coacher:
Under lägret finns 10 coacher på plats för att stötta deltagarna. Deltagarna delas upp i 10 grupper á 20 deltagare per grupp. Varje grupp har sedan en egen coach.  Detta för att skapa trygghet och kontinuitet för deltagarna.

Deltagarna:
Lägret är öppet för tjejer och killar mellan 7-17 år gamla. Totalt kommer vi kunna erbjuda 200 platser per vecka. Vi strävar efter en jämn könsfördelning bland deltagarna. Uppgifterna är anpassade för att deltagarna ska klara dem på egen hand med hjälp av coacherna, det krävs ingen programmeringserfarenhet från föräldrarna, så länge som barnen vågar ställa frågor så finns hjälp att få.

Q&A

 • Vilka kan delta på lägret?
  Barn och ungdomar mellan 7 – 17 år
 • Vilka datum gäller?
  Vecka 1 – 22/6 – 26/6
  Lägrets första vecka är för dig som är mellan 7 – 12 år
  Vecka 2 – 29/6 – 3/7
  Lägrets andra vecka är för dig som är mellan 13 – 17 år
 • Behöver jag som deltagare ha några förkunskaper?
  Inga förkunskaper krävs. Oavsett om du är nybörjare eller redan har kunskaper inom programmering är du välkommen att delta!
 • Hur många platser finns det?
  Intresset är stort, iår finns det 200 platser per vecka.
 • Vad händer när anmälningsperioden avslutats? 
  Den 13 maj får alla som anmält sig ett mail med information.
 • Vad är kostnaden för deltagare?
  Lägret är kostnadsfritt för deltagare.
 • Ingår det mat?
  Med tanke på att det är ett digitalt distansläger ingår det ej mat.

Ett digitalt läger är en ny utmaning även för oss, därför kan upplägget komma att ändras.

Stötta Code Summer Camp: delta i vår Crowdfunding

Genom att sponsra en eller flera platser till lägret möjliggör du eller ditt företag för flera barn att delta. En plats kostar 3 500kr. Hur många platser vill du bidra med?

Företag och intresserad av stötta lägret? Anmäl intresse här

Genom att bidra med finansiering till en eller flera platser stöttar du genomförandet av lägret. Förutom möjligheten att vara med och bidra får de företag och personer som bidrar exponering i samband med lägret. Ingen ska behöva tveka på att årets stora händelse för deltagarna har kunnat genomföras tack vare ditt bidrag!

 • Vi tackar alla som bidrar på hemsidan och i anslutning till eventet, samt i övrig kommunikation där det passar.
 • Vi förbehåller oss rätten att justera storleken och omfattningen av exponeringen beroende på hur stor bidragsgivare man är.

Vad går pengarna till?

Den stora kostnaden för att genomföra lägret är personalkostnaden. Vi har många coacher tillgängliga för att ge barnen en så bra upplevelse som möjligt. Även material och marknadsföring kostar en del. Lägret genomförs utan vinstsyfte.

Klicka här för att lämna ditt bidrag