
Kollektivtrafikens datalabb
I KoDa tillhandahålls och lagras data från kollektivtrafiken samt verktyg för databearbetning. Genom KoDa förbättras förutsättningarna för att skapa värde för kollektivtrafiken utifrån öppna data.

Hot Remote 2.0
Idag uppstår effekttoppar när fjärrvärmeanslutna fastigheter har behov av varmvatten vid samma tidpunkter. Under dessa tillfällen behöver spetsbränsle, såsom olja och kol, användas för att värma upp vattnet. Detta resulterar i dyra effekttoppar, ekonomiskt och miljömässigt.

Uppkopplade avlopp
Syften med projektet är att undersöka hur sensorer som kan läsa av vattennivåer kan förebygga avloppsunderhåll och minska användandet av bräddavlopp. För att därigenom reducera risken för miljöpåverkan och saneringsarbeten samt minska rapporteringen till miljökontoret.

Testbädd Ebbepark 2020
Ebbepark ska fungera som ett skyltfönster för utvecklare, innovatörer och företag, där de ges möjligheten att testa och vidareutveckla sina produkter och tjänster. Målet är att snabba på omställningen till en hållbar samhällsutveckling med stort fokus på samtliga hållbarhetsaspekterna; social, ekonomisk och miljö.

Iot-väskan Flex
Projektet undersöker dels hur IoT-väskan kan användas i skolmiljö för att bemöta nyfikenhet och intresse hos elever. Väskan ger lärarna en chans att visa innovativ teknik och ger ett diskussionsunderlag kring hur tekniken används idag och på vilka sätt IoT kan underlätta och lösa problem nu och i framtiden.

Linköping MaaS – Mobility as a Service
Energimyndigheten har beviljat drygt sex miljoner kronor för Linköpings nya mobilitetstjänst. Ett antal olika mobilitetsaktörer ska tillsammans bygga en användarvänlig digital plattform för ökat hållbart resande.

Testbed Kungsgatan
Projektet Testbed Kungsgatan ska etablera en Internet of Things-testbädd (IoT) vid Kungsgatan i Norrköping och där utveckla metoder för att samla in och hantera olika typer av information gällande trafikflöden.

City as a Platform
City as a Platform – CaaP – är ett strategiskt innovationsprojekt som samlar kommuner vilka kommer att utforska, testa, implementera och samverka kring gemensamma IoT-plattformar som stöd för samhällsnytta i städerna.

Smarta containrar
I projektet undersöks nyttorna av uppkopplade containtrar. Som hur man genom fjärravläsning via sensorer kan få ökad insikt om hur kärl fylls och med vilket avfall. Insikterna från projektet skulle ge Tekniska verken möjlighet att tömma behållarna vid behov samt ytterligare anpassa avfallssystemet efter sina kunder.

Digital ledsagning i kollektivtrafiken
Det är vanligt att hållplatser trafikeras av flera olika linjer och avgångar och beroende på trafikläget kan avgångar därför ske från olika platser på samma hållplats eller från en annan hållplats. Situationen vid på- och avstigning blir således dynamisk. Denna utveckling har gjort det svårare för personer med synnedsättning att använda kollektivtrafiken.