Lunch menu

Friday, 20 May

Brödernas kök

  • Poké Bowl – Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål

    mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado

    sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. grillad ryggbiff med bearnaisesås

    serveras med picklad rödlök & stekt kulpotatis

  • 2. ugnsgrillad laxfilé med ört-creme

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken vindaloo

    VEGAN: mixed beans

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel med bearnaise

    rödvinsås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Tacobuffé med tillbehör
  • Veg: Tacobuffé med quornfärs samt tillbehör
  • Pasta: med strimlad biff i gorgonzolasås
  • Wok: Kyckling med färsk ingefära, sesam

    & thaibasilika

  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • La fontana special Street food buffé

    högrevshamburgare, panerad kycklingfilé, chili cheese och lökringar, med brioche bröd, pommes m.m.

Viktors bakficka

  • Fredagsburgare på grovmals högrev

    serveras med tryffelmajonnäs, saltgurka, syrad lök och klyftpotatis

Pinoccio

  • 1-halluomi burgare med pommes samt bearnaisesås
  • 2-vegetarisk pasta med färska grönsaker samt grädde

Universitetsklubben

  • Smörbönsbiffar med tzatziki och kryddade rotfrukter
  • Lingon marinerad fläskkarré med potatispuré

    samt stekt sparris

Stångs Mjärdevi

  • Nattbakad fläsksida från Skänninge

    potatis- och jordärtskockspuré , äpple, sparris, vitvinssky

  • Falafel, quinoa, tomatsalsa, myntayoghurt
  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Torsk, potatis, räkor, dill, pepparrot, brynt smör
  • Kyckling, krutonger, prästost, bacon, vitlöksdressing
  • Dessert – kökets val
Friday, May 20