Final application date

30 June, 2023

Company

UMS Skeldar

Brinner du för teknisk dokumentation och trivs i en roll där du får driva samt utveckla ditt eget arbete? Vill du arbeta i en roll där du har ett nära samarbete med dina kollegor? Då ska du läsa vidare!

UMS Skeldar arbetar med att utveckla framtidens Unmanned Aerial Vechicles (UAV) och Skeldar V-200 är en UAS-plattform som är anpassad för den militära och civila marknaden världen över.

I den här tjänsten kommer du arbeta med att utveckla våra tekniska manualer med fokus på text. För den som också har ett intresse för den illustrativa delen så finns det utrymme i tjänsten att arbeta även med detta. Som teknisk skribent kommer du tillhöra vårt supportteam som idag består av 6 personer varav tre arbetar dedikerat med detta område. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra Technical Writers och supportavdelningen samt vår mekanikavdelning.

 

Vi erbjuder:

  • En unik möjlighet att vara med och fortsätta utveckla en relativt ny funktion inom ett snabbt växande företag.
  • En dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik.
  • En högteknologisk produkt som ligger i framkant på marknaden.
  • En möjlighet att utveckla rutiner och processer kopplade till tekniska publikationer.
  • En arbetskultur som präglas av Tillit, Engagemang och Kommunikation.

Arbetsuppgifter:

  • Skapa och underhålla bruksanvisningar och underhållsmanualer.
  • Söka och analysera information på egen hand.
  • Skriva om befintliga dokument för att de ska uppnå till de standarder som gäller inom flygbranschen.
  • Hantera nya krav på våra tekniska dokument i takt med att företaget börjat leverera sina första produkter.

Kravprofil:

För att lyckas i den här rollen ser vi att du antingen kommer direkt från en teknisk YH- eller universitetsutbildning alternativt har några års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tekniska publikationer inom flygverksamhet och/eller programmet Uptime 4. Kunskaper inom Simplified Technical English (STE) och bakgrund inom underhållsberedning är också meriterande.

Viktiga egenskaper för denna tjänst är: driven, självgående, initiativtagande och samarbetsförmåga. Tjänsten ställer höga krav på såväl engelska som svenska i tal och skrift.

Övrigt:

Arbetsplats: Linköping, resor kan förekomma

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.

För en anställning hos oss på UMS Skeldar krävs att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Roller där vi har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Låter tjänsten intressant? Tveka inte att söka redan idag! Vi går igenom urvalet löpande.