Final application date

30 June, 2023

Company

UMS Skeldar

UMS Skeldar är ett joint venture mellan Saab och UMS AERO Group och har målet att bli den världsledande leverantören av obemannade VTOL-flygsystem för Natos referenskunder. Våra obemannade helikopterplattformar Skeldar V-200 och V-150 är anpassade för både den militära och civila marknaden världen över. Vi befinner oss i en expansiv fas då vi fortsatt behöver växa för att kunna möta den ökade efterfrågan från marknaden och kunder. Vi fokuserar i dagsläget på befintliga kundkontrakt men även på utveckling av vår produktportfölj för att möta framtida kunders behov.

Idag är vi 160 anställda och har kontor i Sverige (Linköping) och Schweiz (Möhlin).

I takt med att vi växer utökar vi vårt System & Software Design team med en teamledare. Vi söker dig som i grunden är mjukvaruutvecklare eller systemingenjör och har ett intresse för ledarskap. Erfarenhet från en teamledarroll eller liknande är meriterande men inte ett krav. Det viktigaste i den här rollen är ditt intresse för ledarskap och teamutveckling.

Vi erbjuder:

UMS Skeldar erbjuder dig en unik möjlighet att vara en del av ett snabbt växande företag. Du får en dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik! Du får jobba med en högteknologisk produkt som just nu ligger i framkant på marknaden. Här finns stor möjlighet att påverka ditt eget arbete såväl som teamets och företagets fortsatta positiva utveckling. I början av din anställning genomgår du ett introduktionsprogram utifrån dina behov.

 

Arbetsuppgifter:

System & Software Design består av ungefär 20 systemingenjörer, scrum masters, mjukvaruutvecklare och testledare. Scrum mastern i respektive team ansvarar för att organisera det dagliga arbetet och fördela arbetsuppgifterna. Teamledarens roll är att stötta respektive scrum master och ha det övergripande ansvaret. I rollen ingår också att följa upp arbetspaket, rapportera till projektledning samt planera på längre sikt. Allt arbete sker i nära samarbete med teamen, scrum masters och ansvarig linjechef.

 

Kravprofil:

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom relevant ingenjörsområde.
  • Minst 2 års erfarenhet av systemarbete och/eller mjukvaruutveckling.
  • Stort intresse för ledarskap. Erfarenhet av ledarskap är meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.
  • Viktiga egenskaper för denna tjänst är samarbetsförmåga, förmåga att motivera medarbetare, förmåga att driva sitt eget arbete och problemlösningsförmåga.

 

Övrigt:

  • Arbetsplats: Linköping
  • Tjänstgöringsgrad: Heltid
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • För en anställning hos oss på UMS Skeldar krävs att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Roller där vi har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi ser fram emot din ansökan!