Final application date

31 March, 2023

Company

Scila AB

Contact

Peter Hallgren

peter.hallgren@scila.se

0768557405

Är du utvecklare som älskar att lära dig nya saker?

Sedan vi startade Linköpings-kontoret förra året har Scila fått ett antal nya kunder och vi behöver därför bli fler. Om du kommer direkt från högskolan, eller har jobbat ett antal år spelar mindre roll. Det viktiga är att du drivs av att lära dig nya saker och inte minst att du tycker om att jobba med andra duktiga människor och lyckas tillsammans.

Scila är ett snabbväxande fintech-bolag som levererar övervakningssystem till börser och investmentbanker över hela världen. Vi har en platt organisation med korta beslutsvägar, där vi alla bidrar i hela utvecklingskedjan.

Din roll på Scila

Teamet i Linköping består idag av tre personer, så hur vi jobbar tillsammans är viktigt.

Vi ser oss som prestigelösa, har lätt för att hjälpa varandra och vi tänker ha roligt under tiden. Och vi tror att du känner igen dig i den beskrivningen. Kommer du med ett öppet sinne och är taggad att lära dig nya system och tekniker, så kommer du att trivas hos oss.

Det kan mycket väl vara så att du inte har jobbat med finansiell IT tidigare, men har du intresset att lära dig så kommer du få den stöttning du behöver. Din roll som utvecklare på Scila är i första hand back-end-utvecklare, men den är bredare än så. Utöver back-end-utveckling jobbar vi med front-end, DevOps, kravställning, test och releasehantering. Hur just din roll kommer bli skräddarsyr vi tillsammans utifrån intresse och kompetens.

Flytande i svenska (används internt) och engelska (används externt) är ett krav.

Varför utvecklare söker sig till oss

Du får jobba i ett självstyrande team med kollegor som har blandade erfarenheter. Du får lära dig allt om aktier, derivat och andra finansiella instrument, samt lära känna företag inom branschen runt om i hela världen. Resor till kund förekommer, men är frivilliga.

Du kan även förkovra dig under mer strukturerade former inom intressegrupperna. Exempel på intressegrupper är AI/ML, Algoritmer och trading, UX och Test.

Det finns flexibilitet att delvis jobba hemifrån, men eftersom kontoret i Linköping är nytt så tror vi att du är verksam i, eller i närheten av, Linköping.

Scila har idag ca 50 anställda med mycket frihet och ansvarstagande, samt engagerade anställda.

Mer om rollen

  • Du har goda kunskaper i Java eller möjligen något annat objektorienterat språk.

  • Du är civilingenjör eller har annan högskoleutbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Vana av att använda ramverk och verktyg såsom IntelliJ/Eclipse, git, Maven och Spring Framework är meriterande, men inget krav.

  • Intresse av, eller bakgrund inom, finans och trading är meriterande.

Mer om Scila

Scila är ett snabbväxande fintech-företag som levererar teknik i framkant. Vi bygger övervakningssystem för börser och andra finansiella aktörer. Våra produkter används för att hitta misstänkt olaglig verksamhet som marknadsmanipulation eller insiderhandel.

Vi har 50+ kunder runt om i hela världen. Många är bland de största bolagen inom sina sektorer, medan andra kan vara små spännande bolag som exempelvis start-up cryptocurrency-börser. Huvudkontoret ligger i Stockholm med några minuters promenad från centralstationen, så det är enkelt att ta sig till och från Linköping. Linköpingskontoret ligger centralt i Linköping.

Tycker du att det låter intressant, skicka in ditt CV och berätta varför du tycker att du passar till tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan!