Final application date

31 August, 2022

Company

Semcon

Contact

Nina Nordell

nina.nordell@semcon.com

Semcon Linköping växer och vi söker nu efter en kollega som är eller vill utvecklas till Systemingenjör!

Din roll som systemingenjör hos oss kommer du hjälpa våra kunder att utveckla komplexa system. Du kommer ingå i ett team med erfarna ingenjörer hos kunden samt på sikt stötta internt inom Semcon för ditt delområde. Du kommer således bli en spindel i nätet som också jobbar hands-on. Initialt kommer du få en rejäl upplärning i kundens system, för att sedan axla en tyngre roll där du kommer koordinera uppdrag och driva utvecklingsprojekt hos kunden. Du kommer få chansen att arbeta med väldigt duktiga ingenjörer och vi ser självklart att du också har en gedigen ingenjörsbakgrund.

Det du behöver för att lyckas är:

  • Ett genuint teknikintresse och en nyfikenhet att lära dig nya saker
  • En M.Sc. inom relevant område med några års arbetslivserfarenhet
  • Kunskap inom fluida system (bränslen, smörjolja eller liknande)
  • Kunskap inom CFD eller en vilja av att lära dig mer inom CFD är mycket meriterande
  • En vilja och en ambition att ha mycket interface, både internt Semcon, hos kunden och hos kundens kund. Som person behöver du således vara utåtriktad och framåt.

Vi letar efter dig med antingen något års erfarenhet som Systemingenjör med ambitionen att utvecklas vidare eller som arbetat som Systemingenjör under längre tid. Eftersom vi bland annat arbetar med försvarsindustri ser vi gärna att du har svenskt medborgarskap.

 På Semcon drivs vi av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter. Och en viktig detalj i detta är att vi konsulter behöver vara lyhörda för nya behov hos våra kunder. Detta är väsentligt för Semcons tillväxt men också för att vi har en viktig roll att fylla – vi får vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut. Här är vi alla med och bidrar. Alltid med fokus på slutanvändaren. Att vara professionell i sitt agerande är en del av rollen som konsult men det är viktigt att komma ihåg att vi är också människor. Därför har vi fokuserat på en avslappnad, välkomnande och öppen stämning på avdelningen med syftet att främja samarbeten.

Tillsammans med ett sammansvetsat team och en lyhörd chef får du möjligheten att utveckla samtidens och framtidens produkter med våra kundbolag lokalt, regionalt och globalt inom Semcon i Östergötland.

Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen kontakta Team Manager:

Nina Nordell, nina.nordell@semcon.com

“Semcon develops products for everyone, which means that we need to bring in lots of different perspectives to better represent the end users.” Markus Granlund, CEO of Semcon Hur är kulturen på Semcon? Läs mer Vi jobbar både med hård- och mjukvara,